Hem
Kalender
Veckobrev
Album
Filmer
Gästbok18:e december
  Det blev så trist som det bara kan bli idag. Först fem omstarter och när han sedan kommer iväg så krokade Marcus Bergman ihop med Isaks sulky. Marcus fick 1100 i böter och en veckas avstängning, men det gör inte oss gladare. Dagen blev förstörd.

Forsgren satte dock full fart på Isak och han gick rätt fort under första varvet. Ett tag såg det ut som att han skulle gå ikapp klungan, men strax innan sista sväng hade han tappat gnistan och försvarade sig lite senare med en galopp när Forsgren drev honom. Han ställde sig innan upploppet och kom in som oplacerad på 20,6g.

Johan tycker fortfarande att Wången är det bästa alternativet för Isaks framtid och vi håller med honom. Det har kommit en del frågor runt ägarbiten i Wångenkonceptet. Vi ska försöka förtydliga så gott det går. Det är helt nytt för oss också, men vi gör vårt bästa.
- Vi står kvar som ägare och Wången leasar Isak.
- Vi har inte kvar något inflytande över Isak utan överlåter företrädandet till Wången.
- Isak kommer att användas i utbildningen. En del av hästarna tävlas det med. Kanske tävlar de med honom, kanske gör de det inte.
- Om han springer in pengar, så får vi 25%.
- Wången bekostar Isaks uppehälle.
- Vi bekostar försäkring om vi vill ha det. Eventuellt kan det tillkomma någon mindre kostnad som vi inte känner till.
- Vi kommer fortfarade ha administrationskostnad i bolaget vid bokslut och deklaration, men det rör sig om mindre belopp, så det ska inte vara betungande.
- Vi tar såklart bort den månatliga förvaltningsavgiften.
- Om Isak inte fungerar i Wångens verksamhet, så har de 30 dagars uppsägningstid. Då blir han vårt ansvar igen. Vi betalar även hemtransporten om det skulle vara aktuellt.
- Om vi bestämmer oss för Wången och någon inte vill vara kvar som delägare, utan hellre utnyttja kvittningsrätten mot inkomst av tjänst, så är det helt OK. Vi kommer inte tillämpa tre månaders uppsägningstid i detta läge.

Allt ovanstående förutsätter att det finns plats kvar på Wången.


6:e december
  Det blev en bra placering idag. En tredjeplats är bra alla dagar i veckan. Men sättet han gjorde det på var inte lika positivt. Lennart Forsgren jobbade intensivt och drog också på sig 1 100 kronor i drivningsböter. Isak svarade med att hela tiden köra upp huvudet och försöka streta emot. Johan tyckte efteråt att det är tydligt att Isak inte vill tävla och han har slut på idéer för att få honom på andra tankar. Hemma på gården är han oftast pigg och glad i jobben (om han ligger först), men på banan tappar han sugen.

Johans rekommendation är att byta tränare, eller sluta tävla med honom. Johan har pratat med Wången (som har travgymnasium och även utbildar hippologer och proffstränare). Det verkar finnas en möjlighet att de kan ta emot Isak om vi vill det. Johan har själv gått på Wången och säger att hästarna blir väldigt väl omhändertagna där. Han skulle då bli utbildningshäst och få gå i vacker natur och bli ompysslad av eleverna. Skulle det visa sig att det nya livet får honom att tända lite, så får han tävla med eleverna i sulkyn, men annars gör han ändå stor nytta i utbildningen.


2:a december
  Det har både mailats och pratats i telefon sedan den senaste starten. De allra flesta tycker att vi ska fortsätta hos Johan en stund till, i alla fall tills poängen vi har tar slut.Vi kommer därför starta igen på torsdag lunch. Tyvärr fick vi spår åtta bakom bilen, men det är inget att göra något åt. Den här gången kör Lennart Forsgren. Håll en tumme!

27:e november
  Isak kom igenom ganska bra från start och fick tredje ytter. Travet flöt på bra, men tyvärr ville han inte bjuda till och kom in oplacerad på 1.17. Pulsen var 90 efter tio minuter. Johan var oerhört besviken efteråt och tycker att han har slut på idéer. Nu vet vi att Johan blir väldigt besviken över motgångar, men det är ändå värt att reflektera över.

21:a november
  Äntligen är det dags för start igen. Jägersro lopp 9 den 27 november: 3-6-åriga högst 66.000 kr . Körsvenskrav kat. 2. 1640 m. Autostart. Pris: 20.000-10.000-7.000-5.000-3.500-(2.000) kr.

Tyvärr drog vi bakspår igen (9), men det kanske är bra med ett lugnare upplägg efter lång vila.

Eva och Lennart kommer att representera Wazzup-gänget på Johans julbord den 1 december. Hoppas ni får en trevlig kväll.

Johan fick lite lokalpress härom veckan. Artikeln kan du läsa här http://www.lokaltidningen.se/nyheter/?p=orkelljunga&artikel=2007_11_09johan_nilsson


15:e november
  Greger träffade Johan på Solvalla i lördags: Jag träffade Johan på stallacken på Valla i lördags. Han kunde berätta att Isak sannolikt har stallets bästa kondition! Men Johan är lätt förtvivlad över Isaks ovilja att ta ut sig. I fredags hade han i alla fall kvastat och legat på bettet ordentligt när han fick sällskap i jobbet. Nu blir det test med stängt huvudlag och annat uppeggande. Startmöjligheter finns det ganska gott om just nu och orken finns som sagt. Så med rätt utrustning blir det snart start.

Idag gick Isak jobb inne på Halmstad och den här gången skötte han sig bättre. Han gick med helstängt huvudlag och Ila Dimanche på utsidan. 21,5 2000 meter på ett bra sätt. Johan tittar nu i propparna och anmäler till lämpligt lopp. Eventuellt kan det bli en tur till Danmark. Vi får se vad det blir.


10:e november
  Johan var inne med Isak på Halmstadtravet i onsdags. De goda nyheterna är att han känns fräsch och travade rent och fint. Jeppson har även kollat upp honom utan anmärkning. Däremot var han helt O-fokuserad och sprang mest och latjade. Efteråt kom han in med 70 i puls, så han tog inte ut sig.

Johan vill därför ta in honom på onsdag igen, men då tillsammans med en sparringpartner samt med någon form av stängt huvudlag. (Den här gången gick han ensam med öppet huvudlag). Vi får hoppas att han tänder till lite då, för rent fysiskt ska han vara startklar enligt tränaren.


28:e oktober
  Det går fortsatt bra för Johan. Seger på V65 med Spike Dimanche i måndags och sedan en V75 tredjeplats med Ellen K igår.

Även Isak gnetar på. Han ser bättre ut i hullet och gör vad han ska i jobben. Han rids även en del och det verkar han trivas med. Johan säger att han lärt sig ”gå på tygeln”. Eftersom vi inte har den blekaste aning om vad det betyder, så googlade vi på det: ”En häst som går på tygeln, dvs i rätt form, arbetar bakifrån genom hela ryggen fram till ryttarens han”. Och det verkar ju lovande.

Johan avser att ta in Isak till Halmstadstravet nästa onsdag. Om det jobbet är till belåtenhet, så är det dags att titta i propparna. Annars får han jobba på en stund till. Det känns viktigt att vi ger honom en riktigt ärlig chans att komma tillbaka med en hel och stark kropp.


14:e oktober
  Hoppas allt är bra. Isak har börjat sin uppträning och konditionsmässigt ser allt bra ut. Han gick jobb med Fighter Fraser (som startar på Valla på onsdag) i fredags och kom in med endast 64 i puls (Fighter hade 74). Däremot måste han lägga på sig hull och muskler – äta mer och träna mer, alltså. Mellan jobben har han skrittats under sadel och det har fungerat bra. Isaks problem är framför allt att hålla sig fräsch, men till viss del också att vilja ta i ordentligt. Kanske kan ridträning vara nyckeln. Det blir spännande att följa utvecklingen.

27:e september
  Isak har som sagt haft ett par sköna veckors semester. Mia på Stall Dimanche skriver i Johans Gästbok: Vår gäst Wazzup Isaac upplever mycket nya fantastiska saker, typ kalvar på grönbete. Han kan stå i flera timmar och bara studera dom..men rör dom sig mot honom så far svansen upp i vädret och benen går som trumpinnar...han har inte kommit på att dom går i en helt annan hage på andra sidan vägen ännu :) :).

Men nu är det slut på vila och koskräck. Till helgen kommer Isak tillbaka till Hishult för att tränas igång igen. Johan har dessutom fått tag på en tjej, av mindre storlek, som kommer att hjälpa till med ridträning som komplement till den vanliga träningen. Mer info kommer när de är igång med träningen.


22:a augusti
  Vi börjar med att gratulera Johan till framgången med Ila Dimache. Seger i Stoderbyförsöket smäller högt och det ska bli spännande att se finalen. Johan hälsar och tackar alla Wazzupare som skickade glada SMS.

Nu har Isak varit inne på Halmstadtravet och kollat vänster bakknä. Det var en del galla i det och han travade bättre när det bedövades. Veterinären gav honom kortison och nu väntar några veckors semester på Stall Dimanches betesmarker. Vi få hoppas att även andra eventuella skavanker kan läka ut under den tiden. Johan tycker att Isak är av den lättränade typen, så när han kommer igång igen ska det inte behöva ta mer än 6-8 veckor innan formen närmar sig.


16:e augusti
  Det blev inget riktigt lopp för Isak idag. Redan 150 meter kvar till start, så var det slut för vår del. Isak värmde helt OK och Johan provade honom även utan checkrem, vilket gjorde att han jobbade bättre med ryggen och fick ett längre baksteg. Då det föll väl ut, så bestämde han sig för att köra utan checkrem i loppet också. Till loppet var dock Isak betydligt mer laddad och började slå med huvudet åt alla håll (som Hans G säger). Galoppen kom som ett brev på posten, och så var den dagen förstörd. Vi tycker att Johan gjorde rätt ändå - man måste våga prova nya saker för att utvecklas. Att det inte föll väl ut den här gången är smällar man får ta.

Som salt i såren tyckte Johan att vänster bakben inte riktigt hängde med. Det har inget att göra med att han hoppade idag, utan bara en reflektion när han körde i snabbt tempo (vilket han inte gör i träning på samma sätt). Veterinären har visserligen böjt bakknäna utan att hitta något, men det är inte alltid man hittar hältor i bakknän med böjprov, så Johan vill därför åka in till Halmstad på tisdag och hältutreda med lokalbedövning.

I och med att det hela tiden dyker upp nya små krämpor, så kan man nog anta att de legat där länge, men att de inte märks förrän ett ställe som gjort mer ont blivit behandlat. Det är positivt att det inte är samma led som krånglar hela tiden, men det är frustrerande, och framför allt tråkigt för Isak, när nya saker dyker upp (om det nu är så, det vet vi inte förrän på tisdag).

Både Johan och vi tycker ändå att Isak förtjänar lite semester. Stall Dimache har fina betesmarker som Isak kan få gå på under resten av betessäsongen. Kanske är den bästa medicinen att få gå några veckor i gröngräset och sedan tävla till vintern igen.


13:e augusti
  Nu har vi fokus på torsdagen. Läget tar ned förhoppningarna rejält, men mest intressant är att se hur han sköter sig. Det blir helt ny balans och antagligen längre checkrem också. Johan och Jeppson har tänkt till rejält med sulor och olika material i skorna. Det blir helt klart spännande att se hur han ser ut – och framför allt att han slipper sina problem.

10:e augusti
  Nu är det start igen. Lunchtrav på Jägersro på torsdag. Vi drog bricka 12 bakom bilen, så det är svårt att vara optimist. Hoppas han får ett fint lopp i alla fall och att han håller ihop.

Johan körde ett vassare jobb med Isak inne på Halmstad i onsdags. Han provades med lite längre check den här gången och det föll väl ut. Isak travade bra och var helt körbar i kurvorna. Däremot hänger han fortfarande något på vänstertömmen och det saknas lite tryck i honom.


28:e juli
  Markus är som ni säkert alla vet på semester men kan inte låta bli hästar. Han pratade med Johan under veckan och hälsar att veterinären böjt igenom Isak i onsdags och han markerade något i båda framknäna. Detta behandlades med en halv dos tuppkam. Om allt blir fint så innebär det att nästa start sker om ca 3 veckor. Så håll tummen och ha en riktigt trevlig fortsatt sommar.

19:e juli
  Det går onekligen upp och ned i den här branschen...

Isak var inte till sin fördel i tisdags och slutade distg. Jeppson kollade upp honom igår och konstaterade att han har en låsning (ungefär som en krampreaktion) i ryggen. Just nu är den akut, så den kan inte behandlas, men de gör ett försök på söndag. Därefter får veterinären kolla på honom på onsdag. Vi har bett Johan att be veterinären behandla om han hittar det minsta lilla som är ofräscht. Med tanke på hur fin Isak var i förrförra starten, så vill man att han får tävla med friska ben (och rygg), så snart som möjligt. Att han kan springa fort vet vi, att han har lungkapacitet vet vi också, men det är svårt att springa när man har ont.


13:e juli
  Förra veckan hade Johan hästägarfest på gården. Trots hällande regn hade vi väldigt kul i trevligt sällskap och med god mat. Därefter åkte vi in till Sprintermästaren där vi hade årsmöte. Den stora punkten på årsmötet var insatsavierna. Vi beslutade att skicka ut alla avier t.o.m. november redan nu. Om det behövs ytterligare tillskott, så skickas det ut en extra avi för det.

Ett par av oss sov över på Johans gård och var sedan uppe i ottan (nåja) för att se Isaks snabbjobb. Trots kraftigt kuskminus skötte sig Isak fint. Det är en väldig skillnad på hur han känns i rygg jämfört med bredvid en annan häst. Man kan knappt tro att det är samma häst. I rygg är han oinspirerad och småtråkig, men utan någon framför sig känns han stark och pigg och hur fin som helst.

Det man kan säga om Johans upplägg är att han verkligen lägger ned tid på att jobba igenom hästarna när det väl är dags för jobb. Här är det inte bara några bakvarv och ett snabbt heat, utan ett ordentligt träningspass med en hel del skritt inlagt. Mellan jobben ligger fokus på att hästarna ska må bra och få vara ”hästar”.

På tisdag är det start på Jägersro igen. Spår 10 i lopp 4. Spåret var såklart lite tråkigt, men vi får hoppas att han gör ett bra lopp, sen får vi se vilken placering det kan ge.


3:e juli
  Vilken härlig dag! Isak sänkte sitt rekord med tre sekunder och visade också att han kan öppna bra. Det blev en snabb öppning med Isak i spets, men han fick obarmhärtig press av hästen utanpå. I första sväng tog Johan upp och släppte ledningen. Första 500 gick på 10,4 och varvet på 13.0. I sista sväng kom luckan och Johan valde att gå ut i andraspår. I det läget trodde han på viss segerchans, men Isak bjöd kanske inte till för fullt och blev istället trea. Hur man än vänder och vrider på det, så gjorde Isak ett riktigt framsteg. Om loppet sätter sig rätt kommer han ha nytta av det i kommande starter. 9000 kronor och 155 poäng gav tredjeplatsen. Johan har precis mailat några sammanfattande rader:

Är självklart nöjd med förbättringen och det framsteg som Isaac gjort, med tanke på att det var ett tag sen han starta (10 första 500 är rätt tufft när man inte känt vid de tiderna tidigare). Förmodligen går han framåt ytterligare med genomköraren. Och om han tagit loppet bra så siktar vi på start om ca två veckor, så det blir lite kontinuitet.


30:e juni
  Isak startar på tisdag i Lopp 4 på Jägersro. Johan hittade ett lopp som inte var så ”välanmält”. Spår 1 bakom bilen 1640a. Ganska varierat motstånd, med några bra och andra överkomliga. Ska bli spännande.

Travronden tippar oss trea och de har ju aldrig haft fel förut, så det är bara att räkna in tredjeplatsen. Skämt åsido, om du ska komma till Jägersro så behöver vi veta det på måndag, så att vi kan ringa om stallbacksbiljetter.


25:e juni
  Nu har de flesta svarat och det ser ut att bli ett stort party hos stackars Johan. Han är inte medveten om hur många som kommer, men jag vet att han läser det här brevet, så nu börjar nog oron krypa på...

Det finns övernattningsmöjligheter på Johans gård, men det är självklart begränsat med tillgängliga platser. Hör av dig om du är intresserad av övernattning, samt om det är Ok att dela rum med andra, så försöker vi pussla ihop så bra det bara går.

Isak gick jobb inne på Halmstadtravet i onsdags och löste det på ett bra sätt. Dock hänger han något på vänstertömmen i svängarna. Johan vill prova att anmäla och ser en lämplig uppgift nästa tisdag (3 juli) på Halmstads lunchtrav (Lärlingslopp som är stängt vid 50 000). Om Isak inte kommer med där är siktet inställt på Charlottenlund 6 juli.


27:e maj
  Låt oss börja med att gratulera Johan till de fantastiska framgångarna med Ila Dimanche. Först seger på V75 och sedan på Solvalla under Elitloppshelgen – Stort Grattis!

Vi vill också framföra en ursäkt att det dröjt innan infobrevet kom ut. Ibland kör det ihop sig och dessa veckor har minst sagt varit köriga. Nog med undanflykter, låt oss prata om Isak.

Jepson har kolla honom och konstaterat att åtgärderna fungerat - det var de goda nyheterna. Även veterinären har kollat på honom och lyckades, efter att ha bedövat ena benet, upptäcka hälta i båda framkotorna. Han är nu behandlad och börjar gå jobb i slutet på nästa vecka. Har vi tur, så har hältorna sitt ursprung i snedheten, men det får framtiden utvisa. Trots en skeptisk framtoning är man ju i grunden optimist, så visst kan man inte annat än tro att det ska lossna nu.


8:e maj
  Debuten för Johan slutade med en fjärdeplats. Det blev ett väldigt uppullat lopp och när det väl började gå undan, så hängde han inte med täten. Johan upplevde kurvorna som problemet – han travar inte bra där – och han är övertygad om att det beror på snedheten i bäckenet. Jepson ska titta på honom igen och eventuellt får veterinären kolla på honom också. Först efter det kan vi titta på nästa start.

Isak har annars blivit allt piggare och gladare i träning, men han har bara gått på rakan, så kurvproblematiken var svår att förutse.

Eva och Lennart tittade på tävlingarna och mutade dessutom Johan med en nyvunnen chokladask – det var uppskattat.


4:e maj
  Johan är i Polen, men hälsar att Isak är smidigare nu än tidigare. Tyvärr har rädslan för A2 gjort att de inte velat åka in till Halmstad och köra ett snabbare jobb.

Vi kan nog utgå från att det kan saknas tempo i honom på tisdag. Motstånd och läge gör att det är svårt att ha höga förväntningar, men å andra sidan blir säkert oddset högt. :-)


3:e maj
  Isak startar på tisdag på Jägersro i lopp 6. Tyvärr drog vi spår 8, så vi är utlämnade till vad konkurrenterna hittar på. Motståndet ser ganska tufft ut.

16:e april
  Isak kollades upp av Kiropraktorn i fredags och han kunde se att Isak var sned i bäckenet, vilket gör honom ca 1 cm lägre på höger sida. Det låter ganska dramatiskt, men vad vi förstår, så är det här ganska vanligt bland travare. Han har manipulerat en del och dessutom lagt på en sula höger bak. Genom att tvinga Isak att ta i lite mer med höger bakben ska bäckenet bli jämnt på båda sidor.

Planen för start i början av maj ligger kvar, så det verkar som sagt inte vara något svåravhjälpt problem. Annars tycker Johan att Isak verkar intressant. Han säger att det är en enorm skillnad mellan att låta honom gå bakom hästar och att gå i front – har vi hört den förut?


10:e april
  Nu har Isak varit Hallänning i en vecka. Han går ute varje dag tillsammans med några andra valacker och står i box på natten. Han äter bra och ser ut att trivas i sin nya tillvaro.

I torsdags gick han jobb och var som vanligt lite loj och oinspirerad. Johan ska prova några ändringar - bland annat skoning - och fortsätta träna på, förhoppningen är att starta om ca en månad. På fredag kommer Lars-Erik Jepson att gå igenom Isak i jakt på eventuella spänningar och låsningar som behöver fixas till.


2:a april
  Isak gjorde ett helt OK lopp på Valla och slutade femma efter en spårsnål resa. Utan trafikproblem på upploppet hade han fått en bättre placering, men det är inte ofta man både går spårsnålt och får fritt.

Idag åker han ned till Johan Nilsson i Halmstad. Det ska bli spännande med en nystart hos en ny och lovande tränare. Johan tog en tränarseger till i tisdags på Jägersro och har i år sex segrar på 36 starter. Vi får hoppas att han inom kort även segrar med Isak.

Ett stort tack till Per och framför allt Sara som tränat och skött Isak under den första tiden av hans karriär.


26:e mars
  Vi fick spår sju bakom bilen, så det krävs lite tur på vägen.

Han känns i alla fall fin i jobben. Lasse körde honom innan helgen och då kom han in med 74 i puls efter åtta intervaller på rakbanan.


8:e mars
  Nu kommer vi med tråkiga nyheter igen. Sara hörde av sig och meddelade att Isak kommer att strykas på söndag. Han hostade efter senaste jobbet och veterinären konstaterade slem i halsen samt 10,3 i vita blodkroppar (normalt är 8). Han får nu antibiotika i åtta dagar och har sedan 14 dagars karens.

5:e mars
  Isak är anmäld igen. Nu är det ett maidenlopp på Valla som gäller. Denna gång blev det spår sju; hoppas sexan inte är allt för snabb.

28:e februari
  Det blev långa mil hem från Gävle. Isak öppnade bra, men kom inte helt förbi hästen på innerspår. Därmed fick han traska i dödens i – för klassen – ganska hårt tempo. På upploppet var krafterna slut och han fick lunka in i mål i sitt eget tempo. Oplacerad på en 19-tid var facit. Han blåste rätt kraftigt efter loppet, så nog blev han trött alltid.

Vi kände oss ganska dystra efteråt och även Per visade tecken på viss besvikelse. Han hade hoppats och trott på ett bättre resultat.

Om Isak är hel och fräsch, så blir det ny start snart igen och då vill man ju att det ska gå bättre. Håll en tumme, så hörs vi snart.


18:e februari
  Veterinären kollade upp Isak igen förra torsdagen och kunde inte hitta någon hälta – thoohooo!. Isen har äntligen lagt sig, så Isak har fått gå ett par repor på den. Första gången gjorde han som alla andra hästar och spände sig och undrade vad det var för konstigt som hände. Nu har han vant sig och enligt Sara så verkar han tycka att det är riktigt roligt med den nya träningsmiljön. Massören har tagit sig an honom med både händer och laser för att mjuka upp ryggmuskulaturen, så man hoppas att han ska vara i stridbart skick nästa tisdag. Om inget oförutsett händer så är planen fortfarande att anmäla till nedanstående propp på Gävle 27 februari.

Högst 75.000 kr.
Företrädesregeln gäller ej.
2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 25.001 kr
Pris: 18.000-9.000-6.000-4.500-3.000-(2.000) kr.


7:e februari
  Kommunikation är inte alltid så lätt. Isak behandlades som sagt den 25:e jan, men Per missade att säga till veterinären om att han skulle sprutas med Tuppkam. Inför anmälan kollade Per igenom journalen och upptäckte att Isak behandlats med kortison - som har dubbla karenstiden. Pinsamt såklart, men det går inte att göra ogjort. Nu kollas Isak upp på torsdag. Om det finns gnuttan av ett uns ofräschhet kvar, så fixar han det med Tuppkam och startar sedan på Gävle den 27 februari:
Högst 75.000 kr.
Företrädesregeln gäller ej.
2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 25.001 kr
Pris: 18.000-9.000-6.000-4.500-3.000-(2.000) kr.

Per vill gärna kompensera oss för missen och drar ned träningsavgiften från 320 kr/dag till 150 kr/dag under februari.


26:e januari
  Nu är Isak behandlad. Dessutom passade de även på att spruta höger kota och vänster knä, som inte heller var helt OK. Även om han gjort fyra starter, och att det bara var lindrig hälta, så känns det inte riktigt bra att han redan måste behandlas.

Nu lägger Per om upplägget och försöker att vara lite snällare mot honom, och med facit i hand, så har han gjort sina två bästa lopp efter vila.

Förhoppningen är att kunna starta på Solvalla den 11 februari, men det förutsätter att han har tillräckligt med poäng för att komma med samt att han är helt fräsch efter behandlingen.


15:e januari
  Isak var inte som bäst senast. Trots att ”värmningsexperterna” tyckte att han var spänstig och fin, så kände Per redan i värmningen att det saknades lite tryck. Galoppen kom till synes omotiverat i sista sväng när han anföll i fjärdespår, men Per blev – i det läget - inte speciellt förvånad.

Teorin är att Isak inte tar täta starter så bra. Han har varit piggast efter vila och det gäller även i träning. Per vill därför prova att ha minst 14 dagar mellan starterna och att vara lite snällare mot honom i träning. Han har ju styrka och ork för att hävda sig på Solvalla i den här klassen, men om han inte får det att stämma, så uteblir såklart resultaten.


10:e januari
  I förra starten galopperade Isak i första sväng. Anledningen var antagligen att han blev lite ängslig av sprutet från ledaren. Efter galoppen gick han bra som sjua på 17,9.

På fredag har han bakspår bakom bilen, så det föreligger nog en viss galopprisk igen. Håller han sig på benen och upprepar förra prestationen, så ska väl en pallplats var inom räckhåll.

Håll en tumme!


29:e december
  Snart är det ett nytt år och vi inleder 2007 med en start på Solvalla 3 januari:
10.001 - 25.000 kr . 2140 m. Voltstart. Pris: 40.000-18.000-10.000-6.000-4.000-(2.000) kr.

Från spår två hoppas vi att Per får iväg Isak på bra sätt. Trots att han står bra till i loppet, så är motståndet jämt och småtufft.


12:e december
  Det såg så lovande ut, men blev så fel. Isak kommer att strykas på grund av en allergisk reaktion. Sara såg hur ansiktet plötsligt började svälla upp. Hon blev såklart rädd och sprang till Per som såg till att Isak snabbt fick kortison. Samtidigt som man grämer sig över att ”vårt lopp” uteblev, så är vi tacksamma för att allergin inte slog till på natten. Då vet man inte hur det hade gått.

Orsaken till reaktionen lär vi inte få reda på, men mest troligt, enligt stallet, är att något följt med ensilaget. Svullnaden har nu gått ned och han verkar bete sig som vanligt igen.


9:e december
  Det blev ett godkänt lopp på Örebro, han slutade fyra efter att ha gått mer än halva loppet i dödens. Per tyckte att det kändes som att det hårda Solvallaloppet satt kvar i kroppen. Dessutom var det en ganska lös bana som inte passar hans flacka aktion. Till sist var Per lite självkritisk, gällande sista sväng. Isak kändes hyfsat stark i det läget, men Per oroade sig för att släppa ut Goop. När han tog upp lite gick det inte att få igång Isak igen, så han höll bara farten in i mål. Hur som helst, så hade vi inte plockat ned ettan och tvåan ändå, så det var väl av marginell betydelse. Han var i alla fall betydligt mindre märkt av Örebroloppet, så vi hoppas att det sätter sig på rätt sätt.

Nu laddar vi för Solvalla på onsdag 13 december. Lopp 10 med 50 000 kronor i förstapris. Loppet ser, peppar peppar, inte allt för blodigt ut, dessutom har vi springspår. Man får väl hoppas att han håller sig på benen i starten och hittar en bra position direkt. Som vanligt är det bra om du hör av dig innan loppet, så att vi kan fixa entrén.27:e november
  Nu har startlistan kommit till Isaks nästa lopp. Det blir på Örebro nu på söndag och konkurrensen är hård.

Jag (Markus) såg Prince Hilding på Axevalla förra lördagen och det var en upplevelse. Han joggade i mål helt oberörd och fick de andra stackarna att se klart plågade ut. Om han är lika bra på söndag, så tävlar vi övriga om platserna bakom. Dock ska vi inte vara negativa, det här blir ett riktigt elddop, som ökar spänningsgraden markant.

Isak gick jobb idag och var smidig och fin. Sara tycker att han aldrig känts så fräsch som nu. Dock var han lat och oinspirerad bakom hästar som vanligt. Det kan vi dock inte anklaga honom för att ha varit i loppet på Solvalla – såg det inte ut som att han tog en tugga på Eriks hjälm varvet kvar.


20:e november
  Från förtvivlan till glädje - Vår lille krigare gjorde ett fantastiskt lopp.

På väg mot ledning i den giltiga starten, klarade han inte av att hålla ordning på fötterna utan högg i galopp. När han väl ställt sig fick han springa ikapp klungan och låg absolut sist.

Ca 800 kvar följde han med anfallet i tredjespår och i slutet på upploppet vek han ut i fjärde. Spurten bet bra även om den ebbade ut något de sista stegen, och att han inte han ikapp de två första är inget att säga om.

Klockorna visade på finfina 16.5/1900m efter startgaloppen!! Sista varvet gick han 16.2 och sista 700 gick på 14.5.

Resultat: 3:a och 10 000 kronor intjänat.

Per, Sara och de övriga i stallet var väldigt nöjda.


15:e november
  Oj, oj, oj, nu är det dags. Hur ”orten” definieras förstår vi inte, men det är klart att Solvalla ligger en bit från Stureplan.

Isak startar på måndag på Solvalla i lopp 2:
3-4-åriga högst 15.000 kr.
2140 m. Voltstart.
Pris: 40.000-18.000-10.000-6.000-4.000-(2.000) kr.

Åt Stig H’s häst går nog inget att göra, men bakom ser det minst sagt öppet ut. Om Isak kan göra om senaste startens prestation, så blir det intressant. Spår 5 kan dock göra den största optimisten orolig, men normalt är han ju travsäker.

Hör av dig om du kommer och tittar på loppet, så fixar vi entrén. Detta lopp kommer dessutom att sändas på ”Liven”, så att även du som inte är på plats kan se loppet.

Håll en tumme!


12:e november
  Mikael ”Blomman” Blomgren åkte ut till Simlom i fredags:

=======================================

Fredagen var en underbar dag, runt noll grader men med solsken och en härligt blå himmel. Det var med dessa förutsättningar som jag besökte Simlom med mina två barn. Som vanligt kände jag mig välkommen när jag hälsade på, skötare Sara, Per och de andra i stallet verkar tycka att det är kul att få besök. :-)

Sara fick lite hjälp med uppvärmningen av "Isak", medan Sara själv värmde upp Isaks sparringpartner Terranova Hornline (ett fyraårigt sto som är dubbelt så stor som Isak...). Efter detta tog Per över och vår häst fick i träningsjobbet gå utvändigt om Terranova. Trots ett halvstängt huvudlag fick Per ganska tidigt visa Isak sitt spö. Han är ingen glänsare och vill inte riktigt ta ut sig i ett jobb... Dock så tyckte jag att travet flöt fint och det gick undan. Han löste jobbet på ett bra sätt, 1.20/1600m, utan att vara speciellt trött efteråt.

Per var också nöjd med jobbet och han tyckte att hästen löper bättre efter kastreringen. Han berättade att Isak är "för klok" för att ta ut sig hemma på gården och det är först i loppen man ser hur han verkligen kämpar. Per tyckte att vi provar att starta på orten nästa gång och han skulle kolla upp propparna för en start om c:a två veckor.

Personligen tycker jag att Isak verkar vara riktigt grundjobbad och det ska bli skoj att se honom starta nästa gång. Om han följer utvecklingen från de två första starterna så bör han ju gå fram rejält med nästa lopp i kroppen.

Vi ses på banan om två veckor!

=======================================

Nu börjar det roliga igen, vi hör av oss när han är anmäld.


30:e oktober
  ”Det är en stark rackare” sa Per när vi pratade om senaste jobbet, dock saknas fortfarande den sista pusselbiten – han är lite trög fortfarande. Det är inte helt avskrivet att det blir start den 7 nov, men antagligen skjuts starten något. Per skulle fundera och kolla proppar innan han tog definitivt beslut.

Det är klart att man börjar bli lite otålig och vill se honom tävla igen, men samtidigt måste man lita på att tränaren kan sitt jobb.


24:e oktober
  Vi fick tag på Per i måndags. Han berättar att Isak varit bra i de senaste jobben och att han fysiskt är klar, men det sista trycket saknas. Han ska köra Isak på rundbanan i slutet av veckan och om han går framåt igen, så är det dags för start. Mest aktuellt är ett 3-åringslopp på Eskilstuna, den 7 nov, som är stängt på 10000 kr. Håll en tumme för att allt är bra!!!|Hem| |Kalender| |Veckobrev| |Album| |Filmer| |Gästbok|